Miljø
Utskriftsvennlig versjon Resirkulering av gjødselvann

I Norge er det mange år siden gartnerne slutte å plante agurk og tomatplanter rett i jorda. Nå vokser nesten alle planter i avgrensede inaktive dyrkningsmedier. Mest vanlig er sekker med steinull eller en vulkansk steinart som heter Perlite. Slike systemer gir en god kontroll på vann og gjødseltilførsel til plantene.

For at alle plantene skal ha nok vann må det likevel tilføres noe mer gjødselvann enn det plantene forbruker. Som et av få gartnerier i Norge har vi tatt steget videre og benytter nå et helt lukket dyrkningssystem. Dermed er vi i stand til å samle opp overskuddsvann som plantene ikke bruker. Dette gjødselvannet renser vi og bruker på nytt. Dermed har vi eliminert muligheten for avrenning av gjødselvann til naturen. Vi sparer masse vann og gjødsel, og naturen spares for avrenning av gjødselvann som kan sige videre fra grunnen under veksthuset.

 Tips en venn  Gå tilbake
Fra frø til agurk: Her har du vår lille lærebok om veien fra frø til agurk…
Oppskrifter: ”Skomaker bli ved din lest”
Vi skal holde oss til det vi kan best; nemlig produsere gode og smakfulle agurker. Se linker til noen som virkelig kan gi noen gode tips om bruk av agurker.
Miljøfokus Miljøfokus er ikke bare godt for omgivelsene vi lever i, men kan også være et viktig bidrag til en sunn økonomi.
Solbergs Gartneri AS, Krillåsveien13 N-1392 Vettre • Tlf: +47 66 76 51 50 • Fax: +47 66 76 51 55 • post@solbergs-gartneri.no