Fra gartneri til forbruker
Utskriftsvennlig versjon Pakking

Med et moderne pakkeriutstyr pakkes og sorteres agurkene rett etter høsting. Agurkene får først plast rundt seg. Så går de raskt gjennom en krympetunnel med over 200 °C , for at plasten skal krympe tett inntil agurken. Så blir de veid og sortert i forskjellige vektgrupper før de pakkes i kasser.

Med kort tid fra høsting til pakking fordamper det minimalt med vann fra agurkene. Etter pakking blir agurkene kjørt rett på kjølerom for å bli kjølt ned til den idéelle oppbevaringstemperaturen på 10-14 °C.

 



Tips en venn  Gå tilbake
Fra frø til agurk: Her har du vår lille lærebok om veien fra frø til agurk…
Oppskrifter: ”Skomaker bli ved din lest”
Vi skal holde oss til det vi kan best; nemlig produsere gode og smakfulle agurker. Se linker til noen som virkelig kan gi noen gode tips om bruk av agurker.
Miljøfokus Miljøfokus er ikke bare godt for omgivelsene vi lever i, men kan også være et viktig bidrag til en sunn økonomi.
Solbergs Gartneri AS, Krillåsveien13 N-1392 Vettre • Tlf: +47 66 76 51 50 • Fax: +47 66 76 51 55 • post@solbergs-gartneri.no