Kvalitet

En agurk skal være jevnt fylt, være fast og ha en fin grønnfarge. Tenderer agurken mot å være gul tyder det på at den er gammel og/eller er oppbevart for kaldt eller har vært utsatt for etylen.
Det er viktig at agurker ikke blir oppbevart for kaldt. Ved temperaturer under 10°C får agurken frostskader. Dette gjør at den fort blir gul og bløt når den blir oppbevart på riktig temperatur igjen. Riktig oppbevaringstemp. er 10-14°C. Dessverre ser vi at det syndes mye mot dette i butikkene. Ser du agurker som oppbevares for kaldt!? Vær snill og si ifra til butikkbetjeningen, så får du kanskje en agurk som er lagret riktig og holder seg bedre neste gang.

Gule og bløte agurker kan også være forårsaket av etylen. Etylen er en modningsgass som spesielt frukt utvikler. Denne gassen gjør at agurkene også ”modnes” og blir gule. Derfor er det uheldig å oppbevare agurker sammen med f.eks tomater, bananer, epler og pærer.

Riktig oppbevart kan en agurk fortsatt ha en utmerket kvalitet 10-12 dager etter høsting. Vårt mål er imidlertid at den skal ligge i din handlepose før det er gått 5 dager.